Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

Maandaanbieding november en december 2020

Maandaanbieding: heel de maanden november en december  2020  krijgt u  25% korting op al het ambachtelijk keramiek uit Tunesië, zoals o.a. Tapas-, hapjesschalen.

De productie van handgemaakte en beschilderde schalen bevindt zich in Nabeul. Zoals veel pottenbakkers in Nabeul zijn ze oorspronkelijk afkomstig van Djerba. Ze zijn naar Nabeul gegaan, omdat de klei van Nabeul zowel geschikt is voor fijn aardewerk als serviesgoed en tevens geschikt is om te stoken in gas- of elektrische ovens (vooral voor het glazuren van belang).
Bij het familiebedrijf zijn ongeveer 30 mensen betrokken bij de productie van aardewerk schalen. Aan het hoofd van de afdeling staat een vrouw die op een goede manier leiding geeft en zorg draagt voor het personeel. Er een evenredige verdeling over het aantal mannen en vrouwen dat in dit project werkt.
Bij het ontwerpen van de patronen voor de schalen werken ook dove vrouwen, hetgeen vrij uitzonderlijk is in Tunesië. De werknemers reizen elke dag naar Nabeul en krijgen een salaris dat boven het gemiddelde ligt.
Het servies is geschikt voor de magnetron, vaatwasmachine, maar niet voor de oven.