Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

Inhoud spaarpotje overhandigd aan Stichting Home of Good Hope

In het potje zat € 125,--; de Wereldwinkel heeft hier nog € 100,-- aan toegevoegd. 

Kleingeld
Al jarenlang staat er op de toonbank van de Wereldwinkel een spaarpotje waar klanten vaak het teruggekregen kleingeld in stoppen. Ieder jaar wordt een nieuw doel voor dit potje gezocht. Voorwaarden zijn dat het een project in een derdewereldland betreft en dat er inwoners van de gemeente Gilze en Rijen bij betrokken zijn. In 2013 hebben we dus gespaard voor de Stichting Home of Good Hope.

Eerbetoon
Home of Good Hope is in 2007 opgericht door de Namibische Monica Imanga. Zij is met een soepkeuken begonnen als eerbetoon aan haar 16-jarige dochter die aan aids is gestorven. Inmiddels worden in de soepkeuken dagelijks warme maaltijden klaar gemaakt voor honderden kinderen van 1 tot 16 jaar. Ook wordt aandacht gegeven aan onderwijs, sport en spel.

Soepkeuken en dagopvang
Stichting Home of Good Hope, waarvan Maria van der Wal uit Rijen voorzitter is, zet zich door middel van fondsenwerving in om een nieuw gebouw voor de soepkeuken te realiseren waar ook dagopvang in zal worden gehuisvest. Zo wordt een veilige omgeving voor de kinderen gecreëerd en komt ook het succesvol volgen van onderwijs in beeld.Wilt u meer weten over de Stichting Home of Good Hope kijk dan eens op hun website.

Nieuw doel
In 2014 gaan we sparen voor een SOS-kinderdorp in Kisuma in Kenia. Kees en Ingrid van Broekhoven uit Rijen zijn hier al jarenlang actief bij betrokken.