Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

Officiƫle heropening op 9 mei

Muziek, kleuren en proeven
Aansluitend zal Djembégroep Rijen een optreden en workshop verzorgen met West-Afrikaanse percussie. Voor kinderen is er een verrassing en in de tent naast de winkel liggen kleurplaten van 1 m² groot die  iedereen mee in kan  kleuren.  Tijdens deze openingsdag valt er ook van alles te proeven bij de koffie en thee. U bent allen van harte welkom.

Vernieuwing
Alweer  vijftien jaar is de Wereldwinkel nu gevestigd aan de Mangrovelaan en in die tijd zijn er slechts wat kleine aanpassingen gedaan.  Een aantal onderdelen van de winkel waren nu echter echt aan vervanging toe. Daar kwam bij dat in 2013 de  landelijke vereniging van Wereldwinkels  een vernieuwing  doorgevoerd heeft in het bestaande winkelconcept.

Lichter en ruimer
Wij besloten het daarom dit keer  groots aan te pakken en de winkel een totale opfrisbeurt te geven waarbij  we het  nieuwe landelijke winkelconcept als uitgangspunt namen.  De winkel ging een week dicht waarin  alle muren opnieuw geschilderd zijn, het plafond en de verlichting zijn vervangen en de vloer een opknapbeurt kreeg.  Ook de indeling van de winkel is aangepast.  Er zijn kasten verdwenen en nieuwe kasten geplaatst.  De winkel is veel lichter geworden en lijkt daardoor groter en ruimtelijker.

Vrijwilligers
Wij zijn trots op onze vernieuwde winkel, vooral omdat vrijwel alle werkzaamheden verricht zijn door leden van de vereniging Wereldwinkel Gilze en Rijen, allemaal vrijwilligers dus. Een groot aantal van hen, aangevuld met enkele partners van winkeliersters, heeft  dagenlang heel hard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Dinsdag 28 april is de winkel weer open gegaan, maar we willen er natuurlijk meer ruchtbaarheid aan geven. Daarom een officiële heropening op 9 mei.

World Fair Trade Day en Moederdag
Zaterdag 9 mei a.s. is het ook World Fair Trade Day, een dag waarop wereldwijd  extra aandacht wordt besteed aan eerlijke handel. Een prima dag dus voor een feestje in en rond de wereldwinkel. In de folder die vanwege World Fair Trade Day huis-aan-huis verspreid wordt, staan ook een aantal aanbiedingen, zoals het eigentijdse aardenwerk taartplateau , gemaakt in het Tunesische dorpje Sfax , een mooi cadeau voor Moederdag. 

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De vrijwilligers van de wereldwinkel  maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Koop je een cadeau  bij ons, dan draag je daaraan bij.