Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

Feestelijke heropening Wereldwinkel Gilze en Rijen

In de andere tent speelde Djembe  Rijen. Belangstellenden mochten ook zelf meespelen.

Grotendeels door vrijwilligers gedaan
Dit alles had te maken met de officiële heropening van Wereldwinkel Gilze en Rijen. In april is de wereldwinkel ruim een week gesloten geweest. In die periode is de binnenkant grondig onder handen genomen. Het plafond en de verlichting werden vernieuwd. Alle muren zijn opnieuw geschilderd en de indeling van de winkel is ook gedeeltelijk veranderd. Dit alles is grotendeels gebeurd door de vrijwilligers van de wereldwinkel zelf.

Officieel deel
Secretaris Foekje Oosterwegel die samen met wethouder Ariane Zwarts het officiële gedeelte verzorgde, had dan ook een speciaal dankwoordje voor de geweldige inzet van de vrijwilligers en sommige van hun partners. Daarna gaf zij het woord aan wethouder Zwarts die o.a. zei:  “Het is bijzonder dat er in Rijen een winkel is die volledig zelfstandig wordt gerund door 25 vrijwilligers. Het concept, van armoede bestrijden op deze manier, juicht de gemeente enorm toe.” Door het onthullen van het bord met de doelstelling van de wereldwinkel, verrichtte zij de officiële heropening.

World Fair Trade Day en Moederdag
Omdat het zaterdag  9 mei ook wereldwinkeldag was, een dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor eerlijke handel en het zondag 10 mei Moederdag was, bleef het de hele dag gezellig druk in de winkel. De wereldwinkel noemt zich nl. niets voor niets voortaan de fairtrade cadeauwinkel.