Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

Ook derde reep Limited Editions nu verkrijgbaar

Dat klinkt wel heel lekker…Je kunt hem los kopen, maar ook samen met de andere twee uit de Limited Editions, gezellig in een prachtig doosje: melk-popcorn-discodip en puur-amandel-zeezout.

Vele varianten
De repen van Tony Chocolonely zijn er in vele varianten, zoals:
- De Klassiekers in melk (in een rode wikkel omdat Tony’s Chocolonely een alarmerende boodschap onder de aandacht wil brengen, puur met maar liefst 70% cacao, melk-hazelnoot, melk-noga (favoriet Limited Editions 2011), melk-karamel-zeezout (favoriet Limited Editions 2012) en puur-pecan-kokos.
- Kleine repen voor onderweg in melk, puur, melk-hazelnoot, melk-noga en melk-karamel-zeezout.
- Exclusives: buitengewoon lekkere smaken waar je je vingers nog net niet bij opeet: melk-cofee-crunch, puur-merengue-kers (met eieren van vrijeuitloopkippen) en puur-sinaasappel-rozemarijn (winnaar Limited Editions 2014).
- Estafetterepen: ieder half jaar een andere smaak, omdat je gewoon zin hebt in iets anders: melk-rabarber-crunch en melk-pecan-marshmallow.
- Sinterklaas: met en zonder pepernoot, puur en melk in de letters M, P en S.

Tony’s maakt bewust
Sinds de oprichting in 2005 stelt Tony’s Chocolonely misstanden in de chocoladewereld aan de kaak. Ze vertelt dat het er oneerlijk aan toe gaat in de chocoladewereld. Zo hopen ze zoveel mogelijk chocofans bewust te maken van de misstanden in de chocoladewereld en hen te overtuigen dat het echt anders moet. Door de chocoladerepen te verdelen in ongelijke blokjes bijvoorbeeld wil Tony’s Chocolonely deze discussie aanwakkeren.

Cacao rechtstreeks inkopen
Als je iets wilt veranderen moet je zelf het goede voorbeeld geven. Daarom doet ze onderzoek hoe de impact van Tony’s Chocolonely vergroot kan worden en is de chocolade fairtrade gecertificeerd. Ook koopt ze sinds 2012 de cacao rechtstreeks in bij boeren in Ghana en Ivoorkust. Met hen wordt dus een langetermijnrelatie opgebouwd. De boer weet dan dat hij voor zijn chocolade lange tijd een goede prijs krijgt en Tony’s Chocolonely kan precies vertellen waar de cacao in je reep vandaan komt. Ook stimuleert Tony’s voorlichting, zodat boeren zich ervan bewust worden dat kinderarbeid écht niet normaal is.  

Het kan anders
Een 100% slaafvrije chocoladewereld kan Tony’s Chocolonely niet alleen. Daarom wil ze laten zien dat chocolade maken écht anders kan. Door een schaalbaar en winstgevend handelsmodel te ontwikkelen in West-Afrika wil ze andere chocolademakers inspireren om op een eerlijke manier zaken te doen. Zodat iedereen in de chocoketen krijgt waar hij recht op heeft.