Oktober woonmaand: maak je huis extra gezellig met eerlijke accessoires

Oktober is traditioneel woonmaand: de perfecte maand om je huis onder de loep te nemen. Buiten is het vaak koud en druilerig weer. Het is dus erg fijn om een extra warme sfeer in je huis te halen. Daarvoor hoeft de verwarming niet meteen op de hoogste stand. En je hoeft ook niet meteen op jacht naar een geheel nieuw interieur.

In de natuur kun je een heleboel vinden om de herfst letterlijk in huis te halen. Maar ook met kleine accessoires zoals kussens en kaarsen maak je jouw huis vanbinnen nog net dat beetje knusser. De Wereldwinkel in Rijen helpt je daarmee graag op weg!

Combineer verschillende kussens van Only Natural voor een fijne sfeer

Een gezellige sfeer kun je bijvoorbeeld makkelijk creëren met sierkussens en plaids. Dit geeft meteen een hele andere look aan jouw bed, bank of favoriete fauteuil. De kleurrijke kussens van Only Natural lenen zich hier erg goed voor. Dit zijn ambachtelijk en eerlijk gemaakte handgeborduurde kussens uit India. Sierkussens kun je heel goed stylen door verschillende materialen en prints met elkaar te combineren. 

Steek Nobunto kaarsjes aan voor een extra knus gevoel

Maar wacht nog even voordat je op de bank ploft met een dekentje! Vergeet niet om wat kaarsen aan te doen. Kaarsen zorgen voor sfeer in huis én geven warmte af. Bij de Wereldwinkel hebben we veel soorten kaarsen, bijvoorbeeld de kleurrijke kaarsen van Nobunto. Dit is een kleine Fair Trade organisatie in het dorpje Napier in Zuid Afrika. Nobunto betekent in de lokale taal "voor de mensen". 

De medewerkers van Nobunto maken deze handbeschilderde kaarsen. Elke handgeschilderde kaars heeft een uniek karakter. Iedere kaars is dus een klein kunstwerkje, gemaakt op verantwoorde wijze. 

Deze kaarsen zijn er per 3 stuks in verschillende kleurvariaties, zodat er vast een set past in jouw kleurenpalet. Houd je je interieur graag rustig, dan is er ook een variant in naturel tinten. Deze kaarsjes zijn ook prima te combineren met verschillende andere stompkaarsen op een mooie schaal of schotel. 

Een brander verspreidt heerlijke herfstgeuren door heel het huis

Wist je dat je met stompkaarsen ook zelf een geurkaars kunt maken? Dit doe je door een aantal kaneelstokjes rondom een stompkaars te binden. Door de warmte van de kaars komt een hele zachte kaneelgeur vrij. 

Gebruik je liever wierook of een oliebrander om herfstgeuren door het hele huis te verspreiden? Dan is er bij de Wereldwinkel in Rijen ook ruime keus op dit gebied. De wierookstokjes in de geur kaneel of vanille geven je huis bijvoorbeeld een heerlijke knusse geur.

Kies jouw favorieten voor de Oktober Woonmaand bij Wereldwinkel in Rijen

Krijg je al zin om te 'cocoonen' in een warm herfst interieur? Kom langs en laat je inspireren bij de Wereldwinkel in Rijen!