Activiteiten zaterdag 2 april

Zaterdag 2 april staan wij stil bij het 40-jarig bestaan van onze winkel. Dit doen we samen met de landelijke SDG-organisatie.
Een betere wereld
Omdat wereldwinkels naast fairtrade producten steeds meer duurzame producten in hun assortiment hebben, willen wij  op deze dag alle inwoners en onze klanten kennis laten maken met de Sustainable Development Goals (SDG's) of wel de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit doen wij samen met de landelijke SDG-organisatie.
Amerikaanse schoolbus
Op zaterdag 2 april kun je vanaf vanaf  10.00 uur een bezoekje brengen aan de SDG-bus. Je wordt uitgenodigd in te stappen en kennis te maken met expert Hans van Meggelen! 
Hans rijdt al jaren met zijn gele schoolbus door Nederland om mensen bewust te maken van hun rol voor een betere wereld. Hans maakt zijn bezoekers bewust  van de noodzaak om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen met zijn allen te realiseren voor 2030. Niet door te vertellen hoe het moet maar door te laten zien hoe het kan.

Reusachtige jurk
Behalve de bus is ook de SDG-jurk aanwezig. Deze jurk is duurzaam en fairtrade gemaakt in de 17 kleuren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen door Victorine Pasman.  Om 11.30 en om 13.30 verzorgt Victorine een performance waarbij het publiek wordt uitgenodigd om over hun eigen bijdrage aan een duurzame toekomst na te denken en een boodschap voor 2030 achter te laten.
Samen vieren
Onze gemeente maakt zich ook sterk voor de Sustainable Global Goals  De regio Regio Hart van Brabant, waar de gemeente bij hoort, was de eerste Global Goals regio van Nederland!Deze leuke activiteiten worden dan ook mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Goede Ideeënfonds van de gemeente Gilze en Rijen. . Bestuur en vrijwilligers zijn  blij dat Burgemeester Alssema aanwezig is bij het officiële gedeelte van deze dag, rond 11.00 uur.
De activiteiten op deze dag zijn vrij toegankelijk voor iedereen.