Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

Inhoud spaarpotje overhandigd aan Fonds Urafiki

Bijschrift: Ingrid van Broekhoven (links) krijgt van winkelierster Wilma Vlemmix de inhoud van het spaarpotje.

Ingrid en haar man wonen in Rijen en ondersteunen Kisumu Kinderdorp met hun Uraki Fonds al vanaf de opening in april 2012. In het kinderdorp wonen 124 kinderen, verdeeld over 15 familiehuizen.

Nieuwe families
In een SOS-kinderdorp worden nieuwe families gecreëerd  voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. Hier groeien deze kinderen op met broertjes en zusjes en een liefdevolle SOS-moeder totdat zij op eigen benen kunnen staan.

Omgeving
Ook de omgeving heeft  baat  bij het kinderdorp. Omdat goed onderwijs in deze streek nauwelijks aanwezig is, is er een kleuterschool opgericht waar kinderen uit het kinderdorp én uit de omgeving onderwijs krijgen.

Vicieuze cirkel doorbreken
Kwetsbare families maken ook  gebruik van het sociaal en medisch centrum van SOS.  Hierdoor worden 1.200 kinderen en hun families geholpen en wordt de vicieuze cirkel van armoede doorbroken.

Nieuw doel
In 2015 gaan we sparen voor een kippenproject van de Stichting Jalihal. Stichting Jalihal heeft als doel: het bieden van perspectief aan een grote groep vrouwen in Jalihal, één van de vele kleine dorpen op het onmetelijke platteland van India. Deze stichting is ontstaan binnen De Evenaar, een bedrijf voor eerlijke handel dat actief is binnen het wereldwinkelcircuit. 

Kleingeld
Al jarenlang staat er op de toonbank van de Wereldwinkel een spaarpotje waar klanten vaak het teruggekregen kleingeld in stoppen. Ieder jaar wordt een nieuw doel voor dit potje gezocht. De belangrijkste voorwaarde is dat het een project in een derdewereldland betreft. Bij voorkeur zoeken we naar een project waar  inwoners van de gemeente Gilze en Rijen bij betrokken zijn.