Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

Wereldwinkel Rijen ontvangt Vrouwen van NU

Vrouwen van NU Hulten was de eerste die zich meldde bij de wereldwinkel in Rijen. Besloten werd dat de vrouwen uit Hulten op donderdagmiddag 10 maart op bezoek gaan bij de wereldwinkel. Zij zullen daar ontvangen worden met een kopje “eerlijke” koffie of thee met iets lekkers en krijgen een korte presentatie over eerlijke handel. Ook zal  achtergrondinformatie gegeven worden over bepaalde producten en hun producenten. Daarna kunnen zij de winkel bekijken en eventuele vragen stellen. N.a.v. het verzoek van Hulten is ook contact gezocht met Vrouwen van Nu Gilze.  Afgesproken is dat zij op woensdag 9 maart naar de wereldwinkel komen.

Vrouwen van Nu, de grootste vrouwenvereniging van Nederland
Vrouwen van Nu is een vereniging met ruim 47.000 leden die met de kracht van vrouwen de leefomgeving versterkt. Samen maken ze het verschil. Ze adviseren beleidsmakers en ondersteunen verschilmakers op de thema’s duurzaamheid, inrichting van het leefgebied en sociale leefomgeving.  Zij zijn de initiatiefnemer van Vrouwenweek en bieden trainingen en workshops die de kracht en invloed van vrouwen vergroten via het Vrouwen van Nu College. Lokaal zijn er tal van acties en activiteiten waaraan hun leden mee kunnen doen. 

De Wereldwinkel, dé Fairtrade cadeauwinkel
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in 205 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

Alle vrouwen zijn welkom
Wil jij ook meer weten over het thema Eerlijk? Dan ben je ook van harte welkom op 9 of 10 maart om 14.00 uur in de wereldwinkel in Rijen. Je kunt dan zelf ontdekken hoe jij het verschil kunt maken! Met bijzondere verhalen over fairtrade en eerlijk consumeren. De bijeenkomst is gratis te bezoeken.