Welkom bij

Wereldwinkel Gilze en Rijen

"Wat ruikt het hier lekker naar wierook"

Moeders Geuren: de eerlijkste keuze
Geen wonder, want de geuroliën en het wierookassortiment staan niet ver van de deur. Kleurige pakjes in groen, blauw, roze, bruin enz. vormen een bont geheel.  

Vrouwen
Ze zijn van Moeders Geuren van Mira, een firma die in 1976 startte in Zuid-Indië, met 95% vrouwen in dienst. De verdiensten liggen boven de plaatselijke norm, er is een medische verzekering en een spaarplan, waarbij de werkneemster 10% van haar loon inlegt en het bedrijf dit met 10% aanvult. Vrouwen die vertrekken, omdat ze gaan trouwen kunnen zo hun bruidsschat meenemen. Hierdoor kunnen vrouwen die anders niet zouden trouwen omdat ze geen bruidsschat hebben, toch trouwen.

Natuurlijke producten
Moeders Geuren wierook wordt gemaakt van zuiver natuurlijke producten. Het stokje wordt met de hand omgerold door een soort deeg. Deze bestaat uit een mengsel van houtpoeders, etherische oliën, balsem en gemalen bast van een boom, die als een soort kleefstof dient.

Functies
Wierook wordt om verschillende redenen gebruikt. Het zuivert de lucht en de atmosfeer, neutraliseert sigarettenrook en ongewenste geurtjes. Ook kan het een ontspannende werking hebben of juist actief maken.

Eerlijk naar de natuur
De bloemenwierook van Mira wordt alleen samengesteld uit natuurlijke oliën, gerold met duurzaam bamboe uit Assam, met houtskool van duurzame kokosnootbast, met milieuvriendelijk cellofaan en met handgemarmerd en in handgemaakt papier van hergebruikt katoen verpakt. Ze worden met 3 miljoen stokjes tegelijkertijd per zeecontainer verscheept.

Eerlijk naar de producent
Meer dan tweehonderd voornamelijk vrouwelijke werknemers hebben permanent werk met een goede beloning, incl. medische verzekering, pensioen, leenmogelijkheden en de hiervoor beschreven gouden handdruk bij een huwelijk. Mira betaalt een eerlijke prijs voor de ruim 750.000 producten die ze jaarlijks afneemt.

Eerlijk naar de consument
In de Wereldwinkel koop je eerlijke wierook met de beste prijs/kwaliteitverhouding door het ontbreken van tussenhandel en het hanteren van eerlijke marges. Verder zitten er geen chemische toevoegingen in.

Eerlijk naar de wereld
50% van de winst van Mira gaat naar ontwikkelingsprojecten in de breedste zin van het woord.