25% korting op muurdecoraties

Komende week kun je profiteren van de laatste kortingsactie ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan. Van zaterdag 23 t/m zaterdag 30 april 2022 krijg je 25% korting op onderstaande kleurrijke muurdecoraties. Deze hangers met o.a. 3 vlinders, bijen of libelles zijn afkomstig van importeur Esperanza en komen uit Mexico.
De schildertechniek van dit kleurrijke keramiek komt oorspronkelijk uit Noord- Afrika en werd door de Spanjaarden geïntroduceerd in Mexico zo’n 500 jaar geleden. Generatieslang zijn de kleurstellingen doorontwikkeld maar de techniek is bijna onveranderd gebleven. Wel is de houtoven vervangen door een moderne elektrische oven waardoor de producten voldoen aan de eisen die de huidige consument stelt.
Een van de bedrijven waar Esperanza zaken mee doet, wordt geleid door Lupita en Toño. Zij hebben het familiebedrijf dat bijna failliet was gereorganiseerd en gemoderniseerd waarbij veel aandacht is komen te liggen op sociaal en verantwoord ondernemen. Zo werden er goede arbeidscontracten opgesteld, de werkplaatsen aangepast zodat de werknemers in een schone en beschutte ruimte kunnen werken. Ook zorgen Lupita en Toño voor goede sanitaire voorzieningen, regelingen voor kinderopvang, een transparante administratie en ze ontwikkelden een beleid gericht op duurzaam ondernemen.
Traditioneel is het schilderwerk een vrouwenambacht. Hierdoor is het merendeel van de werknemers vrouw. Er zijn goede voorzieningen zodat werk en moederschap goed te combineren zijn. Het fysiek zware werk zoals het gieten van de artikelen en het laden van de ovens gebeurt door mannen.
Als kroon op hun werk kende de overheid hen in 2015 het gewilde certificaat van Duurzaam Ondernemerschap toe, waar ze terecht heel trots op zijn.