Doppers

Al jaren een topper in ons assortiment: De Dopper: het ideale flesje voor kraanwater. Duurzaam, handig en mooi. De Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval.
Het flesje is ontworpen door een Nederlandse ontwerper en wordt in Nederland klimaat neutraal en vrij van BPA geproduceerd. Doppers zijn inmiddels in vele kleuren verkrijgbaar verkrijgbaar, inclusief de  hele lijn van Dopper Insulated. Aan jou de keuze!

De Dopper past prima in het randassortiment van de Wereldwinkel. Dat zijn producten waar we achter staan, en waarvan een deel van de opbrengst gaat naar mensen of projecten in ontwikkelingslanden. Zo gaat van elke Dopper een deel van de opbrengst naar SIMAVI, voor drinkwaterprojecten in Afrika en Azië. Omdat schoon drinkwater lang niet overal zo vanzelfsprekend is als hier in Nederland.

Waarom de Dopper?
Kraanwater moet ons favoriete drankje worden. Kraanwater is calorieloos, duurzaam en zuiver. Een glas water uit de kraan lest je dorst voor 100% met 0 calorieën voor ongeveer 0 cent. Kraanwater is heel zuiver, het moet zelfs aan strengere eisen voldoen dan mineraalwater.

Duurzaam en de Dopper verkleint de plastic berg
Er worden per dag, alleen al in Nederland, minimaal 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Er drijft een eiland aan plastic afval in de oceanen ter grootte van Frankrijk en Spanje. Daar komt nog bij dat er voor 1 flesje water nog eens 1 liter water èn een kwart liter olie nodig is......

De Dopper wordt klimaatneutraal in Nederland gemaakt. Is duurzaam door eindeloos gebruik èn vrij van schadelijke stoffen.

Goedkoop want de Dopper promoot kraanwater. Dopper is niet alleen een flesje, maar ook een initiatief om kraanwater te promoten. Koop je een Dopper, steun je die activiteit ook. En hoe meer mensen om kraanwater voor hun Dopper vragen, hoe meer plaatsen er zullen komen waar je kunt bijtappen.

Meer informatie is te vinden op de website van Dopper. Hier kun je ook opzoeken waar je gratis kraanwater kunt tappen. Handig!  

De Dopper is gemakkelijk schoon te maken in de afwasmachine of handmatig.

Dopper Foundation
Schoon en veilig drinkwater is lang niet altijd zo vanzelfsprekend als bij ons thuis. Daarom gaat een deel van de opbrengst van Dopper via Stichting Dopper Foundation naar waterprojecten in ontwikkelingsland Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners. Simavi let bij de projecten extra op de moeders, omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.