Gaia's Incense wierook

De erkende wieroken van GAIA’S INCENSE zijn handgemaakt, natuurlijk en Fair Trade geproduceerd.
Ze worden met liefde gemaakt door een groep vrouwen uit een achterstandsgebied in het Zuiden van India.
De vrouwen ontvangen hiervoor een eerlijk loon. 

 

India

De kleinschalige productie-ruimte staat in de buurt van de Indiase stad Puducherry vlakbij diverse achterstandswijken. In deze gebieden is het leven erg zwaar. Het doel van de producent is om zoveel mogelijk mensen uit deze gebieden aan werk te helpen, met name vrouwen.

Arbeidskrachten

Er werken 19 mensen bij de producent, waarvan 16 vrouwen. Er is een nauw samenwerkingsverband met een stichting die tot doel heeft om vrouwen uit achterstandswijken aan werk te helpen en een goede educatie aan hun kinderen te geven.

Ingredienten

De basis van GAIA’S INCENSE zijn natuurlijke houtpoeders en geen houtskool-poeder wat bij veel wieroken wel het geval is. De ingrediënten zijn volgens de strenge standaards van de IFRA (The International Fragrance Association) gemaakt. Tevens zijn de wieroken gecontroleerd op de afwezigheid van de schadelijke stoffen benzeen en tolueen.  

Productie

Het totale productieproces van de wieroken is een handmatig proces. Zoals bij meer fairtrade producten worden er in sommige onderdelen van de productie machinale hulpmiddelen gebruikt om het werken voor de mensen makkelijker te maken. Recentelijk is de producent overgestapt op machinale hulpmiddelen bij het rollen van wierook. Dit zijn kleine machines ter grootte van een naaimachine die met de hand bediend en gevuld worden.

De producent maakt gebruik van machinale hulpmiddelen om het de vrouwen makkelijker te maken in hun werk. Een onderzoek van een Indiase vakbond voor vrouwen (www.sewa.org) heeft geconcludeerd dat het absoluut ongezond is om de hele dag met de hand wierook te rollen. Denk hierbij aan ernstige klachten aan de wervelkolom en artrose.

Inpakken

Ook het inpakken van de wieroken gebeurt bij de producent in India. Na het inpakken worden de wieroken per boot naar Nederland verscheept.

AlchemiA financiert de productie altijd voor. Met andere woorden: er is een 100% vooruitbetaling op het moment dat zij een bestelling in India plaatsen.

 

Sociaal project

De producent is oprichter en nauw betrokken bij een sociaal project die als doel heeft om vrouwen uit achterstandsgebieden te helpen aan werk en aan educatie.
De educatie programma’s zijn zowel voor haarzelf als voor haar kinderen. 

Bron: Alchemia

Wereldwinkel Rijen

De Gaia's Incense wierook is bij ons verkrijgbaar in 11 geuren. 

Ook voor diverse soorten wierookbranders bent u bij ons aan het juiste adres.