Seepje, puur natuurlijk wasmiddel, wasverzachter, allesreiniger, afwasmiddel en handzeep uit Nepal.

Schillen uit de Himalaya

Wij zijn al jaren fan van Seepje! Waarom? Er worden jaarlijks grote hoeveelheden chemisch wasmiddel gebruikt. Wat erg schadelijk is voor het milieu. Seepje gebruikt alleen de beste natuurlijke ingrediënten en betalen daar een eerlijke prijs voor. De schil van de Sapindus mukorossi vrucht groeit in overvloed aan bomen in India en Nepal. Wanneer deze superschillen water zien maken ze een natuurlijke vorm van zeep aan die je kleding heerlijk schoon én zacht maakt. Ook maken ze er een vloeibaar extract van, dat als basis dient voor de vloeibare wasmiddelen, afwasmiddelen, allesreinigers en handzepen. Goed voor ons milieu én goed voor de producenten in Nepal die voor hun werk een eerlijk loon ontvangen.

Verpakking

De verpakking is gemaakt van gerecycled HDPE-plastic uit Nederland. Dus stop je trommel goed vol met was en doseer de aanbevolen hoeveelheid Seepje in ‘t zeepbakje van je wasmachine. Zapp naar je favoriete wasprogramma, en draaien maar…

Vloeibaar Wasmiddel

Wist je dat Seepje vloeibaar wasmiddel voor 80% uit superschillen-extract bestaat? Daarbij gebruiken zij de beste natuurlijke ingrediënten die de waskracht bevorderen en zorgen voor die heerlijke geur. Voor witte en bonte was.

Natuurlijke wasverzachter

Wasverzachter ‘Vers geperste lente geur’ van Seepje maakt je was natuurlijk zacht, beter strijkbaar en minder statisch. Combineer deze met onze Seepje wasmiddelen en je wasplezier is compleet! 100% natuurlijk. Hartstikke vegan. Flesje is gemaakt van 97% gerecycled plastic. Ecocert gecertificeerd.

Superschillen

Doe 4 hele of 8 halve schillen in het waszakje en gooi deze samen met de was in de trommel van de wasmachine. Je kunt de schillen 3x gebruiken, daarna gooi je ze gewoon in de tuin of bij het groene afval.

Allesreiniger

Je kan nu niet alleen de wereld schoner wassen met Seepje wasmiddel, met de nieuwe allesreiniger van Seepje draag je bij aan een schonere en betere wereld terwijl je je huis schoonmaakt! Met dat idee in het achterhoofd wordt schoonmaken toch net iets leuker! De allesreiniger is verkrijgbaar in twee nieuwe geuren: ‘Tintelfrisse limoen’ en ‘Zon op je bol geur’!

 

Afwasmiddel

Daarmee wordt afwassen een feestje!

Het afwasmiddel komt in twee overheerlijke geurvarianten: 'Tintelfrisse limoen geur' en 'Swingende citrus geur'.

Seepje gebruikt alleen de beste natuurlijk ingredienten en betalen daar een eerlijke prijs voor. Dit allemachtig krachtige afwasmiddel is gemaakt op basis van het superschillen extract, van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal, net zoals Seepjes vloeibaar wasmiddel en allesreiniger. Zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Daarbij komt ook nog 'ns dat dit Seepje PH-huidneutraal is. 

Elke fles zit vol met 500ml natuurlijk afwasplezier.

De verpakking bestaat voor 97% uit Nederlands gerecycled plastic en kan na gebruik bij het plastic afval. De wikkel vindt het heerlijk bij het oud papier!

Zo zorgen we samen voor een schonere én mooiere wereld!

 

100% natuurlijke handzeep

Seepje handzeep maakt je handen natuurlijk schoon én zacht.

100% natuurlijk, pH-huidneutraal, hartstikke Vegan, flesje gemaakt van 97% gerecycled plastic, 300 milliliter pure handenwaspret.

Hoe werkt Seepje?

Nou, zo  werkt Seepje >>

Sapindus Mukorossi

In Nepal groeien Sapindusbomen in overvloed op 200 tot 1500 meter hoogte. De schillen van de Sapindus Mukorossi vruchten worden ook wel Seepje schillen genoemd. Deze schillen geven bij aanraking met water een natuurlijke, schuimende vorm van zeep af met reinigende en antibacteriële eigenschappen. In Nepal wordt deze natuurlijke zeep door de lokale bevolking al sinds jaar en dag gebruikt voor het lichaam én om de handwas mee te doen. Zo worden de schillen in een kuil in de grond met een staaf fijngestampt tot een smeuïg geheel. In contact met water verwordt deze substantie tot zeep. Dit zagen de twee studenten Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies op een documentaire op tv en zo ontstond het idee voor Seepje: een 100% plantaardig wasmiddel dat geweldige prestaties levert. Ze namen contact op met een aantal leveranciers in Nepal en kozen voor Discover Nepal Exports omdat deze producent als enige aan hun verwachtingen voldoet. De werknemers krijgen een loon betaald dat 66% hoger is dan het gemiddelde Nepalese inkomen. Bovendien houdt de producent, bij winning van de schillen, rekening met de gevolgen voor het milieu. De medewerkers in de fabriek dragen mondkapjes tegen het stof. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de producent staat open voor het verder verbeteren van de werkomstandigheden.

 

Verwerking en samenwerking

Er zijn 35 mensen bij de producent in dienst. Een aantal van hen is plukker. Zij klimmen in de boom en schudden aan de takken, zodat de vruchten uit de boom vallen. Vervolgens worden de vruchten in grote zakken naar Kathmandu gebracht waar de verdere verwerking in een soort fabriekje plaats vindt. Hier werken met name vrouwen. De vruchten worden op balken gelegd. Door er met een blok op te slaan, springt de vrucht open en worden de schillen van het hart, een soort noot, gescheiden. De schillen worden daarna geschud, zodat de kleine restdeeltjes en stof van de schillen loskomen. Vervolgens worden de schillen per 20 kilo verpakt voor verdere verwerking in Nederland. Het is Eco-Collection die de schillen importeert, de fairtrade afspraken met de producent heeft vastgelegd en deze vanuit Nepal controleert. En Siza verzorgt het verpakkingsproces van de schillen tot het product Seepje. Dit is een sociale werkplaats waar medewerkers de kans krijgen hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen, of gewoon met veel plezier hun dag te besteden.

www.seepje.nl