Een geslaagde heropening van onze Wereldwinkel

door: Liselore Houben
 
'We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend’, aldus voorzitter Danielle Ternatus. ‘Het was een fantastische opkomst. We hebben afgevaardigden van het gemeentebestuur en de politieke partijen, lokale goede doelen, parochies, collega wereldwinkels, oud-vrijwilligers, de lokale duurzame energieleverancier én de voorzitter van het landelijke platform Wereldwinkel.NU mogen ontvangen. We zijn blij verrast met de vele kaarten, bloemen en giften. Dat geeft ons extra energie om door te gaan met het nastreven van onze missie.’
 
    

foto 1: We nemen afscheid van Ton Hesemans die 33 jaar betrokken was bij onze winkel en een van de drijvende krachten was. 

foto 2: Voorzitter John van Balen van Wereldwinkel.NU is aanwezig namens het landelijk bestuur en is trots op het resultaat.

Naast de mooie toespraken en gesprekken heeft de Wereldwinkel van de feestelijke gelegenheid gebruik gemaakt om lokale, goede doelen te steunen die zich ook inzetten voor het bestrijden van armoede en ongelijkheid. Voorzitter Maria Vernooij – van der Wal van Stichting Home of Good Hope uit Rijen heeft  €500,- ontvangen voor verschillende projecten in Namibië, zoals scholing en tandverzorging voor kinderen.

Ook Stichting De Weggeefhoek Gilze & Rijen heeft een donatie van €500,- gekregen. Voorzitter Annemarie Mols wist direct te vertellen waar dit bedrag aan besteed gaat worden; de kinderen binnen de gemeente die er zelf niet voor gekozen hebben om in armoede de leven. Wereldwinkel Gilze en Rijen wil naast alle genodigden ook de klanten bedanken, die op die dag in groten getale de winkel hebben bezocht voor een Moederdag cadeau. Want met uw aankoop draagt u bij aan een betere wereld!