Wereldwinkel en sport delen dezelfde waarden

Eerlijk spel en Eerlijke handel

We hebben net het EK Voetbal achter de rug en tellen alweer af naar het volgende sportevenement, de Olympische Spelen in Parijs. Sport brengt mensen samen, ongeacht hun achtergrond, en creëert een gevoel van verbondenheid. Dit vraagt om sportiviteit van sporters, trainers én supporters. Met eerlijk spel, respect, gelijkheid en teamwork kan iedereen plezier beleven aan sport. Waarden die ook wij als Wereldwinkel Gilze en Rijen hoog in het vaandel hebben staan. Wij zetten ons in voor eerlijke handel, zodat producenten een eerlijke prijs ontvangen en daardoor gelijke kansen krijgen. De winkel draait volledig op teamwork van gedreven vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten in het bestuur, de in- en verkoop, communicatie, winkelinrichting of de financiële administratie. Het teamwork zien wij ook terug bij de producenten van onze unieke artikelen. Families en kleine gemeenschappen van over de hele wereld maken met passie producten van natuurlijke of gerecyclede materialen.

Neem nu onze oranjemuizen van wolvilt, met de hand gemaakt door vrouwen in Nepal. Leuk als mascotte om het Nederlandse team aan te moedigen.

Van heinde en ver

Wereldwijd reizen sporters af naar Parijs om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ook onze producten komen van heinde en ver. Van Nederland tot Zimbabwe en van Mexico tot Nepal. Iedere maand zetten we er één in het zonnetje, zodat u met korting kennis kunt maken met het product. Wees gerust, de makers hebben hun eerlijke prijs al ontvangen! Deze maand staat het Nederlandse merk Happy Soaps in de spotlights. De wereldwinkel staat niet alleen voor eerlijke handel, maar ook voor duurzaamheid. We zijn er trots op dat we in Rijen het grootste assortiment van dit toffe, 100% plasticvrij, palmolievrij en recyclebare zeepmerk verkopen.  

Nog geen vakantieplannen?

Gaat u (nog) niet op vakantie, bezoek dan onze winkel voor de zomeruitverkoop. En vergeet bij uw winkelbezoek niet het aantal Olympische medailles te raden dat door onze Oranje ploeg wordt gewonnen. U maakt dan kans op de felbegeerde gouden Dopper. Dit is een duurzame waterfles, zodat u gehydrateerd blijft tijdens het sporten of onderweg. U kunt meedoen tot 27 juli. We zien u graag in de winkel!