Wereldwinkel geeft aandacht aan Paralympische Spelen

Een zomer vol sport dit jaar. Nu maken de Paralympische Spelen hun opwachting. Van woensdag 28 augustus tot en met zondag 8 september zullen meer dan 4000 sporters van over de hele wereld in Parijs laten zien dat fysieke en mentale uitdagingen overwonnen kunnen worden binnen de sport. Ondanks fysieke of sensorische beperkingen bereiken Paralympische sporters grootse sportprestaties. Zij ontwikkelen vaak unieke technieken en strategieën om het beste uit hun lichaam te halen. Door hun prestaties en verhalen kunnen Paralympische sporters miljoenen mensen wereldwijd inspireren en laten zien dat beperkingen geen obstakels hoeven te zijn voor succes.

Ondanks dat de Paralympische topsport een inhaalslag heeft gemaakt, vinden vele sporters dat er nog steeds sprake is van ongelijkheid en ongelijkwaardigheid ten opzichte van de valide (top)sport. Valide topsporters blijken bijvoorbeeld meer te verdienen dan hun topsport collega's met een beperking. En kinderen met een beperking komen door de beperkte media aandacht minder snel in contact met sport dan leeftijdsgenoten zonder beperking, waardoor ze een achterstand kunnen oplopen. Paralympische sporters pleiten dan ook voor meer aandacht via alle (social)mediakanalen om zo de Paralympische sport aantrekkelijker te maken.

Wij als Wereldwinkel dragen uit dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en gelijkwaardig behandeld moet worden. Wij besteden dan ook graag extra aandacht aan de Paralympische Spelen. 

Doe mee met onze prijsvraag! Kom vóór 31 augustus naar onze winkel en beantwoord de volgende vraag: De Olympische sporters zijn geëindigd op de 6e plaats op de medaillespiegel. Op welke plek eindigen de Paralympische atleten?

Heb je dit goed geraden, dan maak je kans op de vilten Oranjemuis, gemaakt door vrouwen uit Nepal. De Oranjemuis geeft kleur aan je interieur en is de perfecte mascotte tijdens sportieve gelegenheden, Koningsdag of gewoon voor extra gezelligheid in huis. We zien je graag in de winkel!