Landelijke campagne van de Wereldwinkels

Onze bijdrage van de Sustainable Development Goals

Door mee te werken aan de campagne “Koop een betere Wereld” lever je gelijk een bijdrage aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Koop een betere Wereld wil ervoor zorgen dat het meer herkenbaar wordt hoe de Wereldwinkels met hun klanten een bijdrage leveren aan een betere, duurzame en eerlijke wereld. Het draagt vooral bij aan de onderstaande doelen; geen armoede, eerlijk werk en economische groei en een verantwoorde consumptie en productie.

Aanleiding campagne

De gevolgen van de coronapandemie zijn ernstig. Honger dreigt voor miljoenen mensen, ook voor veel van onze producenten. Velen verliezen hun inkomen te verliezen. Hongerpandemie dreigt: ‘niet corona zelf, maar gevolgen maken de meeste slachtoffers’.

Ook veel wereldwinkels hebben het nu zwaar. Daarom heeft Wereldwinkel.nu deze campagne opgezet om meer aandacht te krijgen voor de producenten én voor de wereldwinkels. Meer aandacht voor fairtrade en duurzame producten waar producenten een eerlijke prijs voor krijgen. Dat is tenslotte onze missie.

Doel campagne

De campagne moet ervoor zorgen dat meer mensen naar de wereldwinkels gaan om fairtrade producten te kopen, waardoor de omzet zal stijgen. De bedoeling is om consumenten aan te sporen meer bewust te kopen en daarmee de producenten te ondersteunen. Daarnaast is het streven om de krachten te bundelen van alle wereldwinkels, om deze lastige tijd door te komen. We zullen er alle 200 wereldwinkels in ons land bij betrekken.

Met deze moderne campagne wordt het ook mogelijk om meer jongere vrijwilligers aan te trekken voor de wereldwinkels. Jonge mensen worden door deze campagne direct aangesproken.