De Wereldwinkel bestaat 40 jaar

De Wereldwinkel bestaat 40 jaar
Op 24 december 1980 werd wereldwinkel Gilze en Rijen officieel opgericht. De kersverse vereniging beschikte in het Open Huis aan de Saksen Weimarstraat te Rijen over een kast. Koffieverkoop vond later ook plaats via een stand in supermarkt C1000. In 1992 kregen we van de gemeente een eigen winkel aan de Stationsstraat. De vereniging groeide. De omzet steeg. De wereldwinkel werd een begrip in de gemeente. Na zes jaar moesten we op zoek naar een nieuwe locatie en besloten we een nieuwe winkel te gaan bouwen. De gemeente stelde ons grond ter beschikking tegenover de parkeerplaats van het nieuwe winkel centrum De Laverije. Met behulp van opgebouwde reserves, steun van het bedrijfsleven, renteloze leningen (in 2010 werden de laatste uitgeloot) en giften van inwoners slaagden we erin onze plannen te realiseren. In april 2000 betrokken we onze nieuwe winkel: modern, licht en ruim.
Inmiddels hebben we een geautomatiseerd kassasysteem en hebben we op het dak 24 zonnepanelen geplaatst. In 2015 is de winkel helemaal gerestyled.
We wilden al eerder aandacht besteden aan het 40-jarig bestaan maar Corona stak daar een stokje voor. Nu is het dan toch zover. Heel de maand april gaan we aandacht besteden aan dit heugelijke feit. De aftrap vindt plaats op zaterdag 2 april. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u kennis maken met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). Dat doen we samen met de landelijke SDG organisatie.
Meer informatie volgt.
 
Hieronder enkele foto's van ons winkeltje aan de Stationsstraat. Herkent u het nog?