Wereldwinkel Rijen doet mee met SDG Action Days en vraagt aandacht voor mondiale ontwikkelingsdoelen

De vlag gaat het weekend van 23-25 september 2022 weer uit bij de Wereldwinkel in Rijen. Dit keer een bontgekleurde speciale vlag! Voor het derde jaar wordt eind september door het hele land de vlag geheven voor de SDG’s.
De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.  Met het hijsen van de SDG vlaggen laat de Wereldwinkel in Rijen zien dat ze deel uitmaken van deze mondiale beweging. 

Waarom deze SDG doelen of Duurzame ontwikkelingsdoelen?
We staan voor flink wat uitdagingen de komende jaren. Van armoede en genderongelijkheid hier in Nederland tot de mondiale klimaat- en biodiversiteitscrisis. Daarom zijn er 17 ontwikkelingsdoelen geformuleerd als kompas voor deze uitdagingen. Deze SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland.

De doelen als leidraad
De SGD doelen omarmen alle thema’s en zijn allemaal onderling verbonden. Zo ondersteunt de Wereldwinkel Rijen bijvoorbeeld doel 8, eerlijk werk en economische groei, doel 10, ongelijkheid verminderen en doel 12, verantwoorde consumptie. De doelen geven iedereen een kleurrijk kompas om zelf het verschil te maken.

Samen voor een ommekeer zorgen
Om dit meer aandacht te geven, vieren we landelijk de SDG Action Days. Het thema van deze dag is ’Turn it Around’. Gezamenlijk kunnen we zorgen voor een ommekeer, betere toekomst voor onze mensen en planeet.
We hijsen daarom het weekend van 23-25 september 2022 feestelijk de SDG vlaggen en we doen dit graag samen met bekenden, vrijwilligers, bezoekers en iedereen die zich betrokken voelt. Je bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven.
Denk je erover om vrijwilliger te worden? We praten je graag bij over onze ambities. Samen kunnen we het verschil maken!