Wereldwinkel Gilze-Rijen steunt de Voedselbank

Op vrijdag 28 oktober kwamen vier vrijwilligers van de Voedselbank Gilze-Rijen langs bij de Wereldwinkel Gilze-Rijen. Ze waren er om diverse dozen voedingsmiddelen op te halen. Nel en Toos, twee vrijwilligers van onze winkel, hadden daar de bestelling klaarstaan voor de Voedselbank. Deze bestond uit 100 pakken fairtrade rijst, koffie en thee. De wereldwinkel doneerde de 300 levensmiddelen aan de Voedselbank om de 100 huishoudens te voorzien van extra basisproducten in hun voedselpakket.

Tegengaan van armoede in de wereld
De vrijwilligers van de Wereldwinkel Gilze-Rijen zetten zich al meer dan veertig jaar in voor ontwikkelingsdoelen zoals het tegengaan van armoede in de wereld. Helaas is dit doel lokaal steeds actueler geworden. Onze vereniging, die midden in de gemeenschappen van Gilze-Rijen staat,  heeft hier ook aandacht voor. Wij vinden het als vereniging belangrijk om samen te werken met lokale vrijwilligersorganisaties zoals de Voedselbank. We werken allemaal aan een beter wereld en door  de krachten te bundelen bereiken we zoveel meer!

Eerlijke prijs voor producenten
In onze winkel koop je fairtrade spullen waarvoor de producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen.  Dit heeft een positieve invloed op de levens van de producenten en hun werknemers. Zij ontvangen een passend loon zodat de kinderen naar school kunnen en zij en hun gezinnen toegang hebben tot medische hulp. Dat is waar de vrijwilligers van de Wereldwinkel Gilze-Rijen zich 6 dagen per week voor inzetten.

Vrijwilligers Toos en Nel van de wereldwinkel bieden de pakketten aan met 100 pakken rijst, koffie en thee aan vrijwilligers Toon, Jan, Miranda en Ted van de Voedselbank.