Duurzame producten:

Vanaf 2021 gelden er in Nederland nieuwe regels voor wegwerpplastic. Niet zo gek, want plastic vormt nog steeds een groot milieuprobleem. We gebruiken allemaal ongemerkt nog veel plastic, dat terugkomt in de zee en in onze voedselketen. Gelukkig zijn er ook alternatieven.

Circular & co koffiebekers

De Circular and Co herbruikbare koffiebeker is  's werelds eerste reismok gemaakt van gerecyclede koffiekopjes. Hij is 100% lekvrij, duurzaam en geïsoleerd .

Doppers

Doppers worden volledig klimaatneutraal geproduceerd en bevatten geen giftige weekmakers. Met de aankoop van een Dopper steunt u het Dopper foundation project " Water in Nepal"
We hebben "standaard-" doppers maar ook "stalen" doppers. Doppers van glas en twee maten thermodoppers in diverse kleuren. Handig voor onderweg, op kantoor of bij het thuiswerken. Daarnaast hebben we een aantal accessoires zoals de sportdop en een draag-ring.

Happy Soaps

Happy Soaps is een vrolijk, fris en toegankelijk verzorgingsmerk voor iedereen.
Happy Soaps worden handgemaakt in Nederland en zijn lief voor dieren en de planeet. De producten bevatten namelijk geen palmolie. Ook wordt er bij de productie, opslag en verzending helemaal geen plastic gebruikt.
De lijn bevat shampoobars, conditioners en nog veel meer items die 100% plasticvrij en veganistisch zijn. Een Bar (zoals de vrolijk gekleurde zeepjes genoemd worden) gaat altijd langer mee dan de traditionele plastic variant. Eén shampoobar staat bv. gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen.

 

Keep Leaf lunchzakjes

Hét duurzame alternatief voor het plastic boterhamzakje is dit lunchzakje van Keep Leaf, fairtrade gemaakt in India. Het is van biologische katoen met een waterafstotende nylon binnenkant. De zakjes zijn vrij van schadelijke stoffen zoals weekmakers, lood en BPA en zijn dus voedselveilig.

Seepje

Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit de Himalaya. Zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Zo zorgen we samen voor een schonere én mooiere wereld!